Janovských 11 a 19 km

Co znamená, když slavíme státní svátek Vzniku samostatného československého státu? No přece blíží se Janovských 11 a 19 km . Závod, který je krásný. Závod, který není úplně snadný.

Na trase Janovské se kocháte podzimními krásami Jizerských hor, proběhnete kolem několika rozhleden, dle délky trasy. Co víc si přát. Letos se nás na start podívalo zase dost. Někdo to vzal jako výzvu, někdo jako pohodové uzavření sezóny, někdo vzal psího parťáka. Jako první šla na start naše jediná dětská zástupkyně Majda a po boku mnoha ostřílených dětí z běžkařských týmů se nenechala zastínit a běžela krásně.

A pak holky nastoupily na krátkou 11 km trasu – Leny Zemínová Daníčková si zaběhla trasu za čas něco málo přes hodinu – 1:01:38. A i přes fámy a zmatky doběhla v pohodě a ve zdraví 😉. Na 11 km trasu nakoukla i Andrea a že ji letos teda vůbec nechutnala, to je fakt. Ale Anička jí byla velkou oporou.

Na dlouhou 19 km trasu pak nastoupili naši hoši. Jako první se v cíli objevil Tomáš Wolf za 1:28:04. Je vidět, že přes rodičovské povinnosti si udržuje dobrou formu nejen na této trase, kterou běžel už nespočetněkrát. Za ním doběhli naši namotivovaní spoluběžci Vlastík Liberácký a Leoš Mastník za 1:39:56. Krásná spolupráce pánové 👏👏! A za nimi už další dvojice, nebo spíš trojice Tomas Svoboda a Mariusz Žurek, ke kterým se přidal Jakub Grundler. Evidentně jim to ve skupině šlo taky náramně. No, není to nádhera?

Na 19 Canicross trasu pak vyrazili 2 naši ostřílení běžci. Jiří Zelenka s Čiky absolvovali již řadu závodů a mají mnoho zkušeností, zaslouženě získali 2. místo za 1:35:33. 👏👏 A nováček v poli Canicrossařském Jan Šlégl s Bonduelem pak získali krásné 3. místo.

Gratulujeme oběma i jejich 4nohým parťákům ke krásnému umístění na bedně!

Někdo tímto závodem ukončil běžeckou sezónu, někdo jede dál v přípravě na zimní akce. Ať už jste na tom vy jakkoliv, doufáme, že se vám běžecká sezóna 2022 vydařila a že ta další bude ještě lepší. Jinak samozřejmě vás všechny očekáváme na Mikulášský běh v Liberci 2022.